fejlec

2014. június 5., csütörtök

Újraindul a Surf Safe!

Surf Safe Field Work 


A Surf Safe Field Work - Komplex médiatudatosságot és biztonságos internethasználatot fejlesztő projekt, a TANDEM Fejlesztési Alap támogatásának köszönhetően jött létre.
Az Ökumenikus Segélyszervezet TANDEM Fejlesztési Alap pályázati programja a Velux Alapítványok támogatásával és a DanChurchAid közreműködésével valósul meg. (Pályázati azonosító: TANDEM-04-0097)


Projektvezető:  

Sebő Gergő
Együttható Egyesület 
e-mail: info@egyutthato.eu
telefon: 06­70­456­0887


Milyen foglalkozások lesznek a projekt során? 
  • Kortárs segítő önkéntes képzés 15-25 év közötti fiatalok számára, akik a programban való részvétel során teljesíthetik akár Iskolai Közösségi Szolgálatukat, vagy éppen jövőbeni segítő foglalkozásukhoz tudunk nyújtani tanulási lehetőséget, és elismert szakmai gyakorlati terepet. A résztvevők számára minden költséget, az utazást, szállást és étkezést a program finanszíroz. A program során más fiatalok segítésére alkalmas személyiségfejlesztő technikákat sajátíthatnak el a résztvevők saját élményen keresztül e mellett információkat szerezhetnek a tudatos médiafogyasztásról, biztonságos internethasználatról, internetfüggőségről, média negatív hatásairól és médiaerőszak formáiról. Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 17
Jelentkezési lap: Kortárs segítők jelentkezési lapja
  • Biztonságos internetes kiscsoportos foglalkozások 10 -18 év közötti fiatalok számára, két korcsoportra bontva, amelyben a résztvevő fiatalok a játékos tanulás, és információszerzés mellett értékes ajándékokkal, tabletekkel, pólókkal és pendriveokkal is gazdagodnak. A foglalkozások 12 alkalommal szombatonként lesznek. Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 7. - MEGHOSSZABBÍTVA! 
Jelentkezési lap: Tematikus kicsoportokra jelentkezés
  • Szülőcsoport, minden érdeklődő szülő számára, de legfőképpen azoknak, akiknek gyermeke már részt vesz a programban. A 10 alkalmas foglalkozás során a hasznos információk mellett a résztvevők között szintén értékes ajándékokat, tableteket sorsolunk ki. Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 1.
Jelentkezési lap: Szülőcsoport jelentkezés
  • Délutáni klubfoglalkozás, ahol profi filmes szakemberrel készíthetsz filmet a biztonságos internetezésről és a tudatos médiafogyasztásról 10-18 év közöttieknek
Jelentkezés: info@egyutthato.eu
  • Diákok, szülők, tanárok számára iskolai programok, biztonságos internet órák és értekezletek
Miért?

A számítógép és az internet használata mára rutin. E-mailen küldjük leveleinket, facebook-on, viberen beszélgetünk barátainkkal, vaterán vesszük a cipőnket és netről rendeljük a pizzát. Lassan skype-on szólunk le anyunak, hogy kész van-e az ebéd.

Használjuk, de biztosan ismerjük a veszélyeit is? Mint ahogy az utcán kirabolhatnak, a neten is ellophatják az adataidat, sőt a pénzedet is. Egy rosszul sikerült polaroid kínos lehet a barátaid előtt, ahogy a neten megosztott digitális fotó is. A chatszobákban nem mindenki az, akinek kiadja magát – csinosbaby_16 könnyen lehet egy ötvenes kopaszodó férfi, aki „meg szeretne ismerni”.

…mi dolgom nekem ezzel?

Sokat tehetsz azért, hogy ez megváltozzon. Egy csapatba szeretnénk meghívni, ahol hasonló korú és érdeklődésű, fiatalokkal beszélgethetsz az internetről és a veszélyekről. 

Miért pont oda menjek szabadidőmben vagy szombatonként?

Mert sokat tanulhatunk egymásról, az internetről. Új barátokat találhatsz, megtanulhatod, hogyan készíts filmet péládul a biztonságos internetezésről.
Biztonságosabbá teheted netes életedet. 

Ja, és a program végén kisorsolunk egy-egy új tablet gépet azok között, akik minden alkalomra eljöttek. 

Az összejövetelek során nem-formális módszereket fogunk alkalmazni..

Nem-formális?

Ez azt jelenti, hogy nem fogunk iskolapadba ültetni, senki nem fog Neked órákon át unalmas előadást tartani a Facebook-ról. Játékokon, beszélgetéseken és gyakorlatokon keresztül tanulunk egymástól, mi csak a lehetőséget és a kereteket adjuk meg, hogy kihozhasd magadból a legjobbat.

Egyáltalán kik vagytok?

Fiatal szakemberek, akik szabadidejükben szeretnének esélyt adni más fiataloknak, hogy sikeresek legyenek életükben. Az internet használata, és biztonságos használata ma már nagyon fontos képesség. Most épp ebben szeretnénk segíteni.

Oké, hogyan vehetek részt?

Programunkat elsősorban hátrányos helyzetű fiataloknak szánjuk. Ki számít annak? Ez  egy összetett dolog, nagyon sok minden miatt lehet hátrányos helyzetű valaki. Ha úgy gondolod, hogy a családod jövedelme kevesebb az átlagnál vagy egyszerűen nehézségeitek vannak, esetleg nehezen érvényesülsz a suliban, származásod vagy valamilyen fogyatékosságod miatt megkülönböztetnek, akkor nálunk a helyed. De ez csak néhány példa volt. :) Ha úgy érzed, szeretnél a programban részt venni, mindenképpen jelentkezz!

Bővebb információ: Részletes projektbemutatás és felhívás

A program támogatói:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése