fejlec

2015. július 15., szerda

Csereprogram az európai fiatalok munkaerő-piaci esélyeinek növeléséért

Az Erasmus+ keretében valósítottuk meg Live and Learn című csereprogramunkat, ahol a fiatalok munkanélkülisége, illetve munkaerő-piaci elhelyezkedési esélyeinek javításával foglalkoztunk.

A program során foglalkoztunk a fogyatékossággal élő fiatalok munkaerő-piaci helyzetével, a résztvevők között több fogyatékossággal élő és hátrányos helyzetű fiatal is volt.

A csere során a fiatalokkal mind mappet készítettünk, melynek középpontjában a fiatalok munkanélkülisége állt, majd 10 workshoppot valósítottunk meg, melyeknek témája adott volt (pl: time management, stressz tolerancia, asszeritvitás, álláskeresési technikák, cv írás), de az, hogy milyen nem formális technikával dolgozzák fel a témát már a feladatra jelentkező résztvevőkön múlt.
A programban a team leaderek és egyesületünk tagjai folyamatos támogatást, mentori segítséget nyújtottak a workshoppok során a fiatalok számára, így minden csapat sikeresen megvalósította a vállalt feladatokat.

Az utolsó napon az érékelésé volt a fő szerep, valamint a résztevők a tanultakkal kapcsolatban egy kisfilmet is készítettek, melyeket hamarosan közzéteszünk honlapunkon és youtube csatornánkon egyaránt.
Az esti búcsú parti után a távozás napján mindenki kissé fáradtan, ugyanakkor elégedetten tért haza.

A programról készült képösszeállítás ezenn a linken érhető el.
A csereprogrammal kapcsolatos szakmai cikk ezen a linken olvasható
A cikket Nagy Melinda írta, a cikkből idézni, közzétenni csak az engedélyével, pontos forrásmegjelölést követően lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése