fejlec

2011. február 21., hétfő

Elindult a Surf Safe!

A számítógép és az internet használata mára rutin. E-mailen küldjük leveleinket, facebook-on, iwiw-en és MSN-en beszélgetünk barátainkkal, vaterán vesszük a cipőnket és netről rendeljük a pizzát. Lassan skype-on szólunk le anyunak, hogy kész van-e az ebéd.

Használjuk, de biztosan ismerjük a veszélyeit is? Mint ahogy az utcán kirabolhatnak, a neten is ellophatják az adataidat, sőt a pénzedet is. Egy rosszul sikerült polaroid kínos lehet a barátaid előtt, ahogy a neten megosztott digitális fotó is. A chatszobákban nem mindenki az, akinek kiadja magát – csinosbaby_16 könnyen lehet egy ötvenes kopaszodó férfi, aki „meg szeretne ismerni”.

…mi dolgom nekem ezzel?
Sokat tehetsz azért, hogy ez megváltozzon. Egy csapatba szeretnénk meghívni, ahol hasonló korú és érdeklődésű, 14-17 év  közötti fiatalokkal beszélgethetsz az internetről és a veszélyekről. A tizenöt fős csoport szombatonként találkozik 3 hónapon át, 2-4 órára.

Miért pont oda menjek szombatonként?
Mert sokat tanulhatunk egymásról, az internetről. Új barátokat találhatsz, megtanulhatod, hogyan készíts egy animációt, egy szórólapot. Biztonságosabbá teheted netes életedet. Ja, és a program végén kisorsolunk tíz modern IBM laptopot azok között, akik minden alkalomra eljöttek. Összesen 30 fiatalt vonunk be, így ha aktív vagy, nagyon jó eséllyel pályázol a laptopra. Az összejövetelek során nem-formális módszereket fogunk alkalmazni..

Nem-formális?
Ez azt jelenti, hogy nem fogunk iskolapadba ültetni, senki nem fog Neked órákon át unalmas előadást tartani a Facebook-ról. Játékokon, beszélgetéseken és gyakorlatokon keresztül tanulunk egymástól, mi csak a lehetőséget és a kereteket adjuk meg, hogy kihozhasd magadból a legjobbat.

Egyáltalán kik vagytok?
Tíz huszonéves szakember, akik szabadidejükben szeretnének esélyt adni a rászoruló fiataloknak, hogy sikeresek legyenek életükben. Az internet használata, és biztonságos használata ma már nagyon fontos képesség. Most épp ebben szeretnénk segíteni.

Oké, hogyan vehetek részt?
Programunkat elsősorban hátrányos helyzetű fiataloknak szánjuk. Ki számít annak? Ez  egy összetett dolog, nagyon sok minden miatt lehet hátrányos helyzetű valaki. Ha úgy gondolod, hogy a családod jövedelme kevesebb az átlagnál vagy egyszerűen nehézségeitek vannak, esetleg nehezen érvényesülsz a suliban, származásod vagy valamilyen fogyatékosságod miatt megkülönböztetnek, akkor nálunk a helyed. De ez csak néhány példa volt. :) Ha úgy érzed, szeretnél a programban részt venni és 14 - 17 közötti vagy, mindenképpen jelentkezz!

Hogyan jelentkezhetek?

1.Kitöltöd az online jelentkezési lapot. Csak klikkelj a linkre, vagy írd be a böngészősávba, hogy:

...........................

A jelentkezési űrlapot gondosan töltsd ki, a jelentkezés végén a képernyőn megjelenik egy üzenet, hogy regisztráltuk a jelentkezésedet.


Ha bármi nehézségbe ütköznél a kitöltés és visszaküldés közben, kérd tanárod/segítőd segítségét, vagy kérdezz tőlünk bátran az egyutthato.csoport[kukac]gmail.com e-mail címen!
 
A jelentkezés határideje: 2011. március 20.

Mi történik miután jelentkeztem?
Minden jelentkezővel kapcsolatba lépünk, ezért is fontos, hogy pontosan add meg az elérhetőségeidet. Minden jelentkezőt meghívunk egy beszélgetésre, melynek első alkalma március utolsó szombatján lesz. Itt minden kérdésedre választ kaphatsz és megismerhetjük egymást. Két, egyenként 15 fiatalból álló csoportot fogunk alkotni, az első csoport májusban kezd és július végén fejezzük be a programot.

Várjuk jelentkezésed!

1 megjegyzés: