fejlec

2011. október 7., péntek

Október 1. SurfSafe II. Csapatépítő I.




Elkezdődött. Október 1-én megtartottuk az első csapatépítő alkalmat a második csoport részvételével, itt egy rövid összefoglaló, arról, hogy mi is történt, csak hogy el ne felejtsük. :) Egy kis nosztalgiával kezdtünk neki a napnak, ugyanis legnagyobb örömünkre az előző csoport néhány tagja is megjelent a Sirályban. Velük együtt indítottuk az alkalmat egy ismerkedős játékkal, amelyben egymást mutattuk be a többieknek, és hogy halmozzuk az élvezeteket, még egy portrét is rajzoltunk a másikról, amiből kiderült, hogy sok-sok felfedezetlen rajztehetség van közöttünk. :)

Ezután – immár az első csoport tagjai nélkül – közösen átbeszéltük, hogy milyen elvárásokkal, milyen félelmekkel nézünk elébe az elkövetkezendő alkalmaknak. Melyek azok a dolgok, amikkel szeretnénk találkozni a későbbiekben a foglalkozások során, és melyek azok, amiket nagy ívben szeretnénk elkerülni.

A legtöbb időt ez alkalommal a csoport szabályok felállítására szántuk. Első körben kiscsoportokra osztódva azt fejtettük ki egymásnak, hogy miért is fontosak (vagy éppenséggel miért nem) egy csoport, egy közösség életében a szabályok, miért van szükség azok betartására. Ezt követően a 2-3 fős team-ek az egész csoport előtt előadták véleményüket, először azzal kapcsolatban, hogy miért van/nincs szükség szabályokra, majd pedig bemutatták saját javaslataikat a kialakításra váró csoportszabályokkal kapcsolatban. Végül minden javaslatot közösen átbeszéltünk, és azokat a pontokat, amelyekben mindenki egyetértett megtartottuk, és beépítettük a saját, általunk lefektetett csoportszabályokba.

Mindent egybevetve ezen az első alkalmon, egymás jobb megismerésével, elvárásaink, félelmeink tisztázásával, valamit saját szabályaink felállításával megtettük az első lépést afelé, hogy egy jól működő, egymással együtt dolgozni tudó, jó hangulatú csoport, közösség váljon belőlünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése